Off Roading Forums banner
1 - 7 of 7 Posts
G

·
Discussion Starter · #1 ·
Hi everyone. I have 95 GMC Xcap Z71 5.7L with 162k Miles. The Service Engine cones On and Off when I drive. I have not figured out a pattern to it. It started 3K miles ago. I am guessing is the Oxigen sensor. But I am sure it can be other things. Any easy suggestions where should I start debuging?
Thanks in advance.
DavidmZ71
 
G

·
Discussion Starter · #3 ·
I would first take it to auto zone and get them to read the codes. I would think its the oxygen sensor since you 160,000 miles on your truck.
 
G

·
Discussion Starter · #5 ·
Thanks. I did not know that Auto Zone can check the codes (for free)? Do I need to take it when the light is on other wise the error code may not be read? thanks, again.
David M,
 
G

·
Discussion Starter · #7 ·
Thanks Guys. I went to AUTOZONE, and got the little clip to read codes for OBD1. I got a code that had to do with the EGR Valve or Solenoid. I took the old valve out and took my chances. I replaced it with an aftermarket EGR valve that they sold me at Autozone (they gave me a discount because it was open) paid $15 dollars. The check engine soon light NO longer comes on!!! However, I do notice sometimes a slight hesitation in the truck when taking off. I don't know if its the new valve (meaning should I have bought the Dealer's one for $92dollars), does it matter?
I already changed the Fuel filter and the PVC valve. What else can it be.

thanks.
DavidmZ71
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top