HELP!! engine stalls.... - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 04-05-2001, 03:35 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 2,979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
HELP!! engine stalls....

The Sami has developed a new problem...

Once the engine warms up it will stall when it's under load. It will idle fine but when I engage the clutch and put it in gear then release the clutch it will stall out. The only way I can get the car to run is if I push the RPMs up high and keep them there while I disengage the clutch. The trany is noisy and I suspect that this might be part of the problem but I'm not sure. It's definately not the gas or junk in the tank becasue I just had it drained and cleaned.

Any help would be appreciated.

Capn_Crunch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 04-05-2001, 04:46 PM
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,509
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

I would try a new fuel filter, especially after having disturbed all the junk in you fuel tank by cleaning it.

-Farther
Farther is offline  
post #3 of (permalink) Old 04-05-2001, 05:26 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 2,979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

Did the new fuel filter too...

Capn_Crunch is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 04-05-2001, 06:02 PM
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 1,509
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

If you changed the filter at the same time as cleaning the tank, your new filter may have plugged up too.

-Farther
Farther is offline  
post #5 of (permalink) Old 04-05-2001, 06:23 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 2,979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

I did the filter after the tank. I'll take it off and see if I can blow it out.

Capn_Crunch is offline  
post #6 of (permalink) Old 04-05-2001, 11:37 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 2,979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

anyone?

Capn_Crunch is offline  
post #7 of (permalink) Old 04-05-2001, 11:58 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: engine stalls....

What kind of card do you have? had the same issue with my Weber. Turned out to be the filter on the carb an some sensor just needed to be cleaned. Haven't had problem since.

post #8 of (permalink) Old 04-06-2001, 12:09 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: engine stalls....

Me speak bad english type worse

LOCO

post #9 of (permalink) Old 04-06-2001, 01:38 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2000
Posts: 2,979
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: engine stalls....

stock carb.

Capn_Crunch is offline  
post #10 of (permalink) Old 04-06-2001, 02:30 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: engine stalls....

Have no help then. I'm getting pretty good with the weber though.

Sorry,

Damien

Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome