93 GEO Alternator / Charging Problem - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 02-02-2011, 08:55 PM Thread Starter
Addict
 
Join Date: Sep 1999
Location: Mid Michignan
Posts: 322
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
93 GEO Alternator / Charging Problem

This started a couple of days ago. I live in Mid-Michigan and we've had plenty of snow. Driving home from work my voltmeter would show a drop in voltage, down to 10 and less volts, lights would dim. A few seconds to minutes later, voltage would be back up to normal and lights would be okay. This may hapen only once, or sometimes more often. This morning it happened 4 times in about 7 miles. After putting up with this 3 days in a row and not wanting to end up stranded on the way to or from work, I opened the hood to see what I could find. Found SNOW everywhere. It was on top of the battery, but my concern was the way it was packed around the alternator which sits so low in the engine compartment. This vehicle was not off roaded, but I do live in the country and the last snow fall was anywhere from 6 to 12 inches. Has anyone else had this problem and come up with a solution, other than moving to where there was no snow?

Thanks,
Bill
wsmm is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome