Problem with engine missing - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 12-21-2004, 04:46 PM
tehans
Guest
 
Posts: n/a
Problem with engine missing

I have an 88 Sammi, with stock motor and header, 2" exhaust no cat converter.
put a new engine in it, and it was running great for a while. Now it misses and has no power
I put new plugs wires cap and rotor. Gets good spark, but misses and lacks power.
Checked and set timing to 10 BTDC
checked vaccum advance on the distributor with hand vaccum pump, it is funcitoning.
At the point where the vaccum line connects to the carb from the distributor vaccum advance, I checked the vaccum and there was none. I found a few lines that were dry rotted and leaking, but still the vaccum is only a few inches HG. I believe it shoulf be about 15" at normal idle.
Another thing I noticed is that it seems to run ok for about 5-10 sconds after I first start it, then starts to run crappy.
Is there something (valve or actuator) that could be turning on after 5-10 seconds allowing the vaccum to leak?
Any advice would be appreciated, I am hoping someone had the same problem and could point me in the right direction.
Also this thing is for off road and we do not have emissions testings here. How much of the polution devices can be taken off without adverse effects?
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome