1.6 install question - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 09-17-2003, 10:15 PM Thread Starter
Keyboard Implanted
 
DannyL's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Ormstown, Quebec, Canada (near Montreal)
Posts: 2,224
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
1.6 install question

I'm installing my 1.6 with a TT clone kit (wink wink) My question is do I reuse the stock arms that hold the engine mount to the block? Or swap the passenger side from the 1.3?
The reason is I"m not able to get it to sit down in the frame. I have the passenger side in but the driver side is at the top of the mount on the frame!
I'm baffled and tired so I'll see if there are any answers in the morning!....
DannyL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 09-18-2003, 03:53 AM
Keyboard Implanted
 
Join Date: Apr 2000
Location: western MA. USA
Posts: 3,064
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 1.6 install question

I seem to recall that there is an adapter plate that off sets that side? (or a redrilled mount I don't remember. someone with a current kit jump in here.) [img]images/graemlins/confused.gif[/img]
wildweasel is offline  
post #3 of (permalink) Old 09-18-2003, 05:53 AM
billj
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1.6 install question

Gotta have a small bracket to put it together. Simple piece, make it yourself. There are pics on the Zook vendor sites to get an idea of what you need.....

Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 09-18-2003, 06:13 AM Thread Starter
Keyboard Implanted
 
DannyL's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Ormstown, Quebec, Canada (near Montreal)
Posts: 2,224
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Re: 1.6 install question

I made up the one for the passenger side the same as the one in phot and the small plate to angle the drivers side as well.
The problem is it's lowered in the frame and the passenger side lined up the driver side is still up near the top of the frame....I was looking at the 1.3 mounts on the pass side and it is shorter, so I wonder if I swap it over it'll work....Zookin is looking bad at this po[img]images/graemlins/confused.gif[/img]int....

Attached Images
File Type: jpg 1189270-SmallOfMounts.jpg (18.5 KB, 3 views)
DannyL is offline  
post #5 of (permalink) Old 09-18-2003, 06:25 AM
Keyboard Implanted
 
Join Date: Apr 2000
Location: western MA. USA
Posts: 3,064
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 1.6 install question

Why in the heck do you allways do major overhauls right before my event? or get the wife preggers. I am starting to get the impression you are doing these things on purpose.
[img]images/graemlins/grin.gif[/img]
wildweasel is offline  
post #6 of (permalink) Old 09-18-2003, 06:40 AM
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 937
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 1.6 install question

All I know is that the Calmini kit comes with a new, modified, mount for the passenger side and the spacer goes on the Drivers side. I had forgot to switch them and fought for an hour till I realized it!!
NC_Zuk is offline  
post #7 of (permalink) Old 09-18-2003, 06:41 AM Thread Starter
Keyboard Implanted
 
DannyL's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Ormstown, Quebec, Canada (near Montreal)
Posts: 2,224
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Re: 1.6 install question

I wasn't very confident about my 1.3 lasting much longer since it was making some really nasty noises. So I had prepared all the mounts and plate in advance to just "bolt" it in.....Then there was the Ac bracket, double pulleys, alt bracket and now this "it don't fit" problem....I'm doing my best to get it together Glenn and worse comes to worst I'll be ther on Saturday morning at the gate...LOL!

At least this time I can sleep in my nice cozy bed in the motorhome..... [img]images/graemlins/grin.gif[/img]
DannyL is offline  
post #8 of (permalink) Old 09-18-2003, 11:35 AM Thread Starter
Keyboard Implanted
 
DannyL's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Ormstown, Quebec, Canada (near Montreal)
Posts: 2,224
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Re: 1.6 install question

Well I found the ..hum....problem....... [img]images/graemlins/blush.gif[/img]

I ..huh.....didn't swap the engine mount perches from the 1.3........ [img]images/graemlins/cussing.gif[/img] [img]images/graemlins/cussing.gif[/img] [img]images/graemlins/cussing.gif[/img] [img]images/graemlins/cussing.gif[/img]
I was under the impression I was to use the tracker ones.....it's all bolted up and I just finished the making harness.....

Baclk outside I go!
DannyL is offline  
post #9 of (permalink) Old 09-18-2003, 11:54 AM
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 937
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 1.6 install question

LOL, I figured it was something like that!!
NC_Zuk is offline  
post #10 of (permalink) Old 09-18-2003, 01:08 PM
SuziCrazy
Guest
 
Posts: n/a
Re: 1.6 install question

I guess I was too slow to get you your answer... yes use the 1.3L mount..... you should have called me, did you figure out what your going to do about the fuel tank?
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome