It was all going so well.. - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 08-12-2003, 11:31 PM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,182
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
It was all going so well..

Last week I had a new driveway put in (it's been a long time working on gravel or old busted concrete) and since it's SO NICE decided it's time to dry up the zuke.no drips allowed..so last night I replaced a collapsed motor mount, put in a new valve cover gasket (scrape scrape), and (drumroll......) replaced the crank seal. It was all going so well, figured out the combination for getting the valve cover on/off, everything came off the front of the zuke easily, and even using the breaker bar on the frame method to break the crank pulley nut worked great. I discovered I had the wrong type of puller for the pulley but it didn't matter..it slipped right off! sweet. Since it was this far apart and I've been hearing a noise at idle that I thought was alternator bearings I decided to pull it and take to a rebuild shop today..so without thinking further I put the 10mm wrench on the nut to remove the positive wire and touched the bracket with it...causing sparks at the wrench and a plume of smoke at the positive terminal of the battery that I forgot to disconnect [img]images/graemlins/spank.gif[/img] hmmmmm....wonder what that smoke was...hope it wasn't the red top frying.

Anyway, took the alternator to the shop, he tested it quick and said all is good...now the noise might be waterpump? So tonight I put it all back together just as nice as you please, not a single extra 10mm nut or bolt [img]images/graemlins/grin.gif[/img], even changed oil and filter just because... jump in to fire it up and nothing. not even a dash light. Smoke= Fusible link. After 8. Not gonna run tonight. [img]images/graemlins/cussing.gif[/img]

I can work a wrench pretty good but the electrons get me every time..what a dummy [img]images/graemlins/grin.gif[/img]
AZtoyguy !! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 08-13-2003, 07:17 AM
Veteran
 
MrSurly's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Central North Carolina
Posts: 1,327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: It was all going so well..

Sorry to hear that! [img]images/graemlins/shocked.gif[/img] But before you swap out your water pump, try another timing belt tensioner (if you have one laying around). They're much easier to replace than a water pump, and sound very much the same when they start to go bad. HTH
MrSurly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome