Question about plug color - Off-Road Forums & Discussion Groups
Suzuki GEO All Discussion of all things, Suzuki and GEO

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 11-20-2002, 11:54 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Question about plug color

I was working on my rig tonight and decided to check the plugs. They were very light colored. Calling them light tan would be a stretch, they looked white. This was exactly the opposite of what I expected to find. My Sammi acts like it runs rich at start up and spews noxious fumes at idle after it is warmed up. Above 1000 rpm it cleans up and seems to run pretty good. I've noticed my sammi blowing some blue smoke when I was in a sand wash and got on it. This would make me think that the plugs should be dark and oily. My Sammi also pings and detonates if I try to get on it in to high of a gear.
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 11-21-2002, 02:41 AM
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 266
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Question about plug color

does it run hot at all? if im not mistaken doesnt a white plug mean its running hot?
lwrider20 is offline  
post #3 of (permalink) Old 11-21-2002, 08:27 AM
 
Join Date: May 2002
Posts: 2,890
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Question about plug color

Is the plug white clean, or white deposites? It's not clear from your description...
outlawmws is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 11-21-2002, 10:00 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: Question about plug color

white deposits on the plug usually means you're burning coolant...meaning your head gasket could be suspect [img]images/graemlins/crazy.gif[/img]
post #5 of (permalink) Old 11-21-2002, 11:13 AM
Pooh-Bah
 
DougO's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Long Island Again
Posts: 1,795
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Question about plug color

http://www.centuryperformance.com/spark2.htm [img]images/graemlins/grin.gif[/img]
DougO is offline  
post #6 of (permalink) Old 11-21-2002, 11:47 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: Question about plug color

Thanks for the link! I didn't get a chance to pull my plugs out again tonight but I remember they had crusty looking deposits on them. My sammi's temp guage runs right in the middle. I always wondered if that was correct or not since it has a mark about a 1/4 of the way above the bottom line on the guage. I replaced my radiator, stat and water pump with new units in the past 3 months so the cooling system is in good shape.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome