is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj? - Off-Road Forums & Discussion Groups
Jeep-Short Wheelbase All discussion of short wheelbase Jeeps: CJ, TJ, YJ and JK

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 03-22-2000, 07:06 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj?

i have a t176 that is in a j10 truck and i was wonerding if it is the exact same tranny as the t176 in a cj? Will i have to alter my drive shaft lenths or will it be fine, right now i have a t4.
later
Andy

Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 03-23-2000, 10:00 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj?

If nobody has a definitive answer just get your tape measure out and get a little bit dirty. Measure the distance from the front of the bellhousing to the rear of the transmission on both vehicles and compare the lengths. If they are withing a couple of inches you can probably avoid needing new driveshafts.

post #3 of (permalink) Old 03-23-2000, 10:36 AM
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 5,140
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj?

if the J truck had a V8 they usually used a 5 inch spacer and /or a deeper bellhousing to keep the tranny in teh same location as with teh I6 engine, so if thats the case the input shaft on the T176 will be about 9 inches too long.



OzarkJeep
In need of a T18 tranny!
ozarkjeep is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 03-23-2000, 10:07 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj?

Ozarkjeep
Actually the jeep j10 has a 258 in it. But i was eventually going to swap the tranny in. if it was a bolt in. I will probobly already have my lift in and i would not want to alter driveshafts twice but i could do both at the same time if i have to. the only thing that stinks about that is down time is longer! also i was thinking of putting in the t176 cause eventually it will see a v8 360 but not for a while. I know the t176 is not the strongest tranny but i think it will be ok. Not bullet proof but a decent set up. what do u think of my idea is this a good idea or what??? Thanks in advance
Latter
Andy

post #5 of (permalink) Old 03-24-2000, 06:23 AM
 
Join Date: Dec 1999
Posts: 5,140
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: is a T176 out of a j10 the same T176 in a cj?

You can look at the factory tranny options on ORC, and maybe find some lengths there, I think its pretty unlikely a T4 and a T176 will be close enough to use the same driveshafts..



OzarkJeep
In need of a T18 tranny!
ozarkjeep is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome