help me with my brakes please - Off-Road Forums & Discussion Groups
Jeep-Short Wheelbase All discussion of short wheelbase Jeeps: CJ, TJ, YJ and JK

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 01-20-2005, 09:38 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
help me with my brakes please

ok so i bought new calipers, pads, and rotors, all were shot get it all back togother and bleed the brakes but the pedal when i start it up and drive it still goes ot floor. i have no pressure . i have bled the back and the front. spent 20 or 30 minutes on the front and still has good presuure when it is not running but as soon as you start it up it loses all itls pressure. please help i have a road trip tommorow and need these things fixed. thanks ryan
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 01-21-2005, 02:17 AM
Keyboard Implanted
 
Rio_Grande's Avatar
 
Join Date: Jun 2000
Location: Southeastern Indiana
Posts: 4,766
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Re: help me with my brakes please

Ryan how exactly are you bleeding them? Make sure the petal never hits the floor, and they should pump up/ Are there any leaks anywhere?
Rio_Grande is offline  
post #3 of (permalink) Old 01-21-2005, 09:35 AM
Veteran
 
dfjeepster's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: help me with my brakes please

I had the same problem with my 93 YJ and it was really puzzling because I had replaced the rotors, drums, pads, shoes and MC. I bled them so many times and flushed all new fluid through and they still didn't work right. I thought it must be the booster but it checked out fine according to the normal tests, it held vacuum, the pedal dropped when the engine was started and it didn't hiss or anything but it just seemed to be the culprit. Evidently it had an internal leak in the diaphragm because I finally replaced it and my brakes worked the best they ever have. Usually when a booster goes bad it causes a hard pedal, but I have since talked to several other people who have had jeep boosters do the same thing. [img]images/graemlins/confused.gif[/img]
dfjeepster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 01-21-2005, 09:40 AM
Addict
 
Grapehead's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Raleigh, NC
Posts: 681
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: help me with my brakes please

does it have ABS?

did you follow the proper bleeding sequence?

have you tried gravity bleeding it?

what method of bleeding did you follow?
Grapehead is offline  
post #5 of (permalink) Old 01-21-2005, 12:26 PM
Aprentice
 
Join Date: Mar 2002
Location: Burlington, NC
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: help me with my brakes please

I had a similar problem with the brakes on my truck when I did and extensive brake job. I did the calipers and rotors, etc... The system woulod appear to bleed out fine but when I went to actually drive it, pedal to the floor. The end problem was I had the calipers on the wrong sides so the bleeder screws were too low to get all the air out of the sytem. I swapped sides, re-bled the system and no more problems.
Buffy is offline  
post #6 of (permalink) Old 01-21-2005, 04:31 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: help me with my brakes please

Had a similar problem with my daughters Mustang....ended up being a bad vacuum booster for the power brakes....go figure....last thing I would have suspected.
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome