UPDATE ON PROBLEM - Off-Road Forums & Discussion Groups
Jeep-Short Wheelbase All discussion of short wheelbase Jeeps: CJ, TJ, YJ and JK

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 07-21-2003, 11:42 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
UPDATE ON PROBLEM

WellWell upon further review the binding noise seems like its more like a grinding noise. And I'm pretty sure its the transfer case becuase it only does the noise in 4wd. So does anybody know what this could be?? I'm getting really frustrated over this becuase I want to take my CJ out wheelin and I can't [img]images/graemlins/cussing.gif[/img] Any help is much appreciated. THANKS
ClassicRockCJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 07-22-2003, 09:39 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: UPDATE ON PROBLEM

Does it grind going into gear? While its in gear? When coming out of gear? When did this start to happen? Checked for any leaks I pressume? How loud is this grinding noise? Is the xfer case binding at all under the load from driving?
post #3 of (permalink) Old 07-22-2003, 10:22 AM
Way Outta Control
 
Join Date: Sep 1999
Location: The Palouse
Posts: 13,432
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Re: UPDATE ON PROBLEM

</font><blockquote><font class="small">In reply to:</font><hr />
I'm getting really frustrated over this because I want to take my CJ out wheelin and I can't Any help is much appreciated

[/ QUOTE ]1. Don't get frustrated.
2. That sells more cheap Jeeps than anything else but a wife on the warpath.
3. The Dana300's gears are always turning.. to drive the rear driveshaft.
4. It's only in 4WD that the front is swapped in for 4WD engagement.
5. So what you're saying is that the grind only is occurring when you need to engage the 4WD.
6. What happens when you engage 4WD with the front hubs unlocked?
LEVE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of (permalink) Old 07-22-2003, 04:52 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: UPDATE ON PROBLEM

There is no problem engaging it in 4wd, however when the hubs are locked in 2hi, 4hi or lo it makes a grind while under a load. It is leaking quite a bit, so I;m going to drain it to see if there is any metal shavings.
ClassicRockCJ is offline  
post #5 of (permalink) Old 07-22-2003, 04:54 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: UPDATE ON PROBLEM

It does not do it while I am driving at all and it also makes the noise while wheter the hubs are lock or unlocked thanks for any help again
ClassicRockCJ is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome