1990 Blazer backfire at high speeds??? - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Standard SFA Trucks & SUV's All discussion of full sized Solid Front Axle Trucks, SUV's to include Suburban

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 02-20-2004, 10:30 AM
rr4406pak
Guest
 
Posts: n/a
1990 Blazer backfire at high speeds???

Hello Blazer fans!
I have a 1990 full size Chevy Blazer (142K miles) that has just started skipping and mildly backfiring upon acceleration. The truck idles fine and starts off from a stop fine but when I hit a big hill and have to put my foot in it the truck's engine feels like the timing is missing. Upon this hard acceleration it feels like it has no power and I can feel the engine shaking and stuttering and I can hear a backfire too. Funny thing is it does not do it on every hill. Sometimes it does it and sometimes it does'nt. And I can feel it going in and out from power to no power. It's almost like someone is flicking a switch that is screwing up my engine power.
I had the throttle position sensor, cap & rotor, fuel filter and new wires put on about 3 years ago. I just had the truck in the shop to replace rusted leaking fuel lines along the passenger side frame.
Does this sound like a sensor is broken again? I don't think it is a clogged fuel filter or it would do it all the time right?
Any ideas? Help will be greatly appreciated!

Thanks,
Keith
Marion, NY
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome