Weird TH350 Problem... - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Standard SFA Trucks & SUV's All discussion of full sized Solid Front Axle Trucks, SUV's to include Suburban

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 06-06-2002, 01:33 PM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Weird TH350 Problem...

Anybody ever see this before???

I've got 1970 suburban with a 350 small block & TH350 tranny. It's mostly been sitting still for the last 6 months. I drove it about two weeks ago, everything worked fine. I went out and moved it earlier this week, and it didn't want to pull in any of the forward gears (D, L1, L2). When I say it didn't want to pull, I mean the rig moved forward on flat ground but didn't want to pull up hills. Felt A LOT like when a manual gearbox has a slipping clutch. Anyway, the kicker of it is that reverse worked fine. I didn't have time to mess with it then, so tonight I went out to see if I could figure out the problem. Now it doesn't even pull on flat ground. Reverse is still perfect, just no pull in the forward gears. I checked the fluid (ok), the vacuum lines, the linkage, the kickdown arm...all seem ok.

So, if anybody has any ideas, lets hear 'em. It doesn't strike me as it's a major problem, since I haven't put 10 miles on it in the last 6 months, and prior to that it drove great. Of course, I could be up a creek and the tranny could be gone, but It's hard to imagine the tranny breaking itself while it sat there.

Thanks for any ideas or possible solutions!

Steve
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome