Temp gauge - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 12-04-2000, 10:18 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Temp gauge

I have a 94 S-10 Blazer with 4.3 eng code w the temp gauge is reading hot! replaced the temp sending unit & thermostat water pump is fairly new no oil in radiator or antifreez in oil alternater is good {not over charging} any Ideas?

Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 12-04-2000, 12:19 PM
 
Join Date: Sep 1999
Posts: 6,517
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Temp gauge

<font face="Comic Sans MS">Did it just start when you put the water pump in or after that? Did you drill a small hole in the flat part of the thermostat before you put it in? That lets any air bubbles that may be in there out easier. Did you test your thermostat by putting it in some hot water (about what it's rated at) and see if it opened? Is the coolant mix around 50% water and 50% antifreeze? What type of water pump is it? Some have an impeller that is only weakly attached to the impeller shaft. If the impeller comes off you get no water flow and no real cooling. Did you verify the guage readings, either by mechanical guage, or some similar method?)?

How hot is hot anyway? Just a few items to think about, or possibly check...</font>

Tim
ORC Land Use columnist
My November article on ORC

http://www.off-road.com/land
The_Sandman_454 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome