Plug wires? - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 10-19-2000, 12:53 AM
Drew K1500
Guest
 
Posts: n/a
Plug wires?

My father has a 1994 GMC Jimmy with a 4.3 vortec. The problm is that when its cold it idles very poorly. It seems to be a consistent misfire in my opinion. When gas is given it runs fine but when gas is let off it will do it again. THere is also some unburnt fuel that is getting pumep out. He has has everything on it changed electronic contorl wise and I dont want him spending more money. I hope you can help.

Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 10-19-2000, 09:27 AM
 
Join Date: Sep 1999
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Plug wires?

It still sounds like an electronic problem. Like a cold start injector or choke is not metering the gas properly. If there's gas getting pumped out then it's not burning it all properly or is getting too much in the first place!

If it warms up to normal temp OK and then runs fine, the plug wires shouldn't be your problem; if they are bad a cylinder wouldn't work all the time.

Sorry if that doesn't answer your question fully, but that's what I thought of when I read this. Hope it at least points you in the right direction!


J.R. [img]/wwwthreads_images/icons/cool.gif[/img]

http://members.xoom.com/desertride/index.htm
J.R. is offline  
post #3 of (permalink) Old 10-19-2000, 11:58 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
Re: Plug wires?

Call the $tealer near you and give them the VIN.. there is a recall for injectors durring that year.. My 94 GMC Sonoma CPI did the same thing and it was the injectors.. Also see if you can get a new cat out of them because of all the gas that got dumped out.. Mine was clogged up a bit but didn't find out till way later.. Too late..


-Troy [img]/wwwthreads_images/icons/tongue.gif[/img]'<font color=red>WeaZle</font color=red>'[img]/wwwthreads_images/icons/crazy.gif[/img] McCarty
http://www.tbrs.com/zrschmoo/
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome