S10 Carb problems - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 09-11-2000, 02:49 PM Thread Starter
 
Join Date: Oct 1999
Posts: 363
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
S10 Carb problems

I just recently replaced the Stock Carb on my 2.8 V6. I set the fast & curb idle speeds according to spec. When I'm in the driveway with the hood up and can set the carb to fast idle for intial startup(cold engine) it works fine and warms up properly. The cold start procedure from inside the cab also works fine in said situation.
However, when I cold start it in the morning before the day's running around the engine doesn't want to go into the fast idle speed I set in the driveway. It idles just fine on startup anways. After I have been running around(at 50km/h) for about half an hour the engine seems to want to idle midway(about 1200RPM) between the high(1500 RPM) & low(850 RPM) idle points. In essense the engine seems to be operating in reverse from what should be normal.
Don't get me wrong though. Compared to the old carb I had in there this new one's a dream.

--Drew
83 S10 4x2
Go <font color=red>Ca</font color=red><font color=white>na</font color=white><font color=red>da</font color=red>!
[img]/wwwthreads_images/icons/smile.gif[/img]
drew_kay is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome