94' cpi idle - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 01-10-2007, 04:34 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: May 2004
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
94\' cpi idle

I have a 94' balazer with the cpi motor and it runs rough at idle. But on the highway or when I rev it up it runs smooth. Is it the usual magnet in the distributor that causes this? And if it is would it be costing me power and milage on the highway even though it seems smooth?

It's had the cap/rotor,plugs/wires,fuel filter,msd coil,cat./muffler all changed and I cleaned the throttle body etc... more than once. i thought egr might be sticking and I ran two cans of the nastiest fuel system cleaner through it. It seemed too help alittle. But then when looking at the motor, do these things even have an egr? If so where?

Thanks
sexman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 01-13-2007, 11:15 AM
Old Hand
 
Join Date: Oct 2005
Location: USA
Posts: 795
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: 94\' cpi idle

that motor might be the one with the plastic fuel tubes that run down the intake runners. they do go bad, and cause that issue.
MouseMotor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome