Need help w/ 91 S-10 Blazer - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 10-13-2003, 06:26 PM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Need help w/ 91 S-10 Blazer

I'm over from the Jeep forum. My mom has a 91 S-10 Blazer 4-Dr, 4.3L, Auto, 4x, all options. It doesn't start most of the time. It does nothing.(no clicking) Dosen't matter if in park or neural wont' start. Checked the starter, an alt. both fine. Is there a sensor that could cause this? On Jeeps there is a TDC Sensor (Top Dead Center) that will do this. Does the 4.3L have something like this?

TIA
Jody
opracer315 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 10-14-2003, 08:38 PM
imported_stimpy2
Guest
 
Posts: n/a
Re: Need help w/ 91 S-10 Blazer

have you checked the battery and the cables? more specificaly the ground cable. one of the guys I work with was weeling and had a small tree break his negitive cable off at the frame and is died it took us a couple of hours and a few beers(cases) to find it but a very croaded cable or bad conection might have the same affect.
post #3 of (permalink) Old 10-16-2003, 12:44 PM
 
Join Date: Sep 1999
Posts: 6,517
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: Need help w/ 91 S-10 Blazer

<font face="Comic Sans MS">Do all the accessories get power when the ignition is in the "ON" position, even if the vehicle will not crank? If yes, then you'll want to try making a jumper that will bypass the Park/Neutral safety switch, which typically exists at the base of the steering column.

If, after you have bypassed the P/N switch, the engine starts, you should replace said switch, because it's good to have.

That is about the only thing I can think of that would cause it to work only on occasion... If it were most other stuff, it'd either work or it wouldn't work at all... For the most part... Can't hurt surely, easy to check...</font>
The_Sandman_454 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome