has anyone had a bad EGR? - Off-Road Forums & Discussion Groups
GM Small Trucks & SUV's All discussion of S-Class Trucks and SUV's

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 03-06-2000, 12:54 AM
**DONOTDELETE**
Guest
 
Posts: n/a
has anyone had a bad EGR?

I think that I have a bad EGR and I was wondering what symptoms you had. My 2.5 idles rough when it does idle and it seems to lack alot of power in the low range. I think that I have a bad EGR. Yea I have checked every thing else.

92 S-10 Blazer 4x4 Vortec 4.3
85 S-15 Pickup 4x4 2.5 iron duke
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 03-06-2000, 07:05 AM
 
Join Date: Sep 1999
Posts: 3,478
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: has anyone had a bad EGR?

The rough idle is a symptom of a stuck open EGR. Check to see if the valve is free by trying to squeeze the valve spring by hand.Good Luck!![img]/wwwthreads_images/icons/smile.gif[/img]

xjy173 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome