03 Polaris 4WD Problem! - Off-Road Forums & Discussion Groups
ATV Lounge Everything ATV - NOT defined in a specific forum below. Hang out with your friends.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 11-21-2008, 09:05 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Exclamation 03 Polaris 4WD Problem!

I have an 03 Polaris 400 Sportsman and it has the 4x4 on demand. When I put it in 4WD and go power only goes to 3 wheels, the back two and the front right. The front left doesn't get ANY power at all. I'd think its gotta be something electrical right? What could the problem be? Sensor? Wiring? Something inside the pumpkin?

Has anyone else had this problem before?
druss25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 11-23-2008, 02:39 PM
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
the hubs have a magnetic locking mechanisism that lock the hubs when the speed sensor supplies voltage to the magnets.the wires could have a short in them and the magnet may need to be replaced. Or the hillard mechanism may just be stuck. this happens if the hub fluid isnt changed regulary. if this is the case just dissasemble clean and reassemble with new fluid. you can test the magnet with a ohm meter, if there is resistance than the magnet will work if not its the magnet. the wires to the magnet are located under the front cover they are brown and grey, there are 2 sets one for the left and one for the right
Mr_RPM is offline  
post #3 of (permalink) Old 11-24-2008, 03:30 PM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Ok. I'll have to take look/tear into it this weekend when I get home.
I'll let you know what I find out.
Thanks alot

Last edited by druss25; 11-27-2008 at 06:44 PM.
druss25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome