Yahama Champ 100 starter problem - Off-Road Forums & Discussion Groups
ATV Lounge Everything ATV - NOT defined in a specific forum below. Hang out with your friends.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 01-07-2007, 12:20 PM
sscott3
Guest
 
Posts: n/a
Yahama Champ 100 starter problem

My son has a Yamaha Champ 100, and we just put new brushes and springs in the elect.starter. When we re-installed the starter, it spins good but will not engage the gear to turn the motor over. I stuck my finger in the hole that the starter mounts in and felt the gear that the starter gear turns. That gear spins freely in one direction and feels like it engages in the other direction. The starter seems to be turning the gear in the wrong direction. I don't see how the starter could be wired backwards! Can anyone help with this?
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome