problem with polaris 500 - Off-Road Forums & Discussion Groups
ATV Lounge Everything ATV - NOT defined in a specific forum below. Hang out with your friends.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 05-28-2002, 12:12 PM Thread Starter
box
 
Join Date: May 2002
Posts: 333
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
problem with polaris 500

I just bought a used 1998 polaris sportsman 500 4x4 with about 800 miles on it. when i start it, it sounds like something in the left side, the black plastic round container, is hitting the plastic as it rotates. i guess the automatic transmission is inside that container. after i drive it for awhile the noise quits, but if my leg hits the plastic, i can hear it scraping the plastic in there as its rotating. is this a known problem with the polaris 4 wheelers?
box is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 05-28-2002, 03:02 PM
GTA
Guest
 
Posts: n/a
Re: problem with polaris 500

Sounds like the belt guard is loose. Check all the 10mm screws holding the two pieces together. Also check to see how tight it is against the motor. It could be broken on the back side.
post #3 of (permalink) Old 05-29-2002, 08:50 AM Thread Starter
box
 
Join Date: May 2002
Posts: 333
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Re: problem with polaris 500

by the way i paid $3800 for the 4wheeler.. sound like a good price or did i get ripped off?
box is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome