KLX 650 behaves like a lizzard!!!! - Off-Road Forums & Discussion Groups
Dirtbike Lounge Hang out and talk two wheels. For Tech and Racing specifically, see those forums below.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of (permalink) Old 06-05-2008, 01:13 PM
look4janus@yahoo.com
Guest
 
Posts: n/a
Cool KLX 650 behaves like a lizzard!!!!

Good day all.

My name is Janus Eksteen and I am a new member to this site. I am South african and live in the U.K. I recently bought a 1996 KLX that has a mind of its own. I will be happy to help as far as I can with regards to answering some questions, but my answers might be very far from the truth. Look forward to hearing from you guys....

I am hoping that one of you guys has got the answer to this riddle.
What is green and only starts when it is nice and warm?
You guessed it. MY KLX!!! My question is why it will not start when it is cold???

I have checked the plug, it has a bright blue spark.
It has got a new battery.
Fueling is no problem.

I only know that it will always start when it is beeing jump started... It had a racing exhaust fitted,tailpipe only, I took that off.

Do any of you have any idea as to why this bike is doing this to me? It ran perfrctly fine untill one day... And now it is very tempramental.

Any advice?
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of (permalink) Old 09-29-2009, 09:55 AM
Just Plain Need A Life
 
writeforus's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Idaho
Posts: 27,817
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
           
Question

This is interesting. 9,000 views of this message in the past year and not a single person has a tip for this guy? Do a lot of people have this same problem, or did they just like the title of the thread?
writeforus is offline  
post #3 of (permalink) Old 07-21-2010, 02:19 PM
Newbie
 
Join Date: Jul 2010
Location: central utah
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
hard starting klx

I worked as a service manager at a kawi dealer for seven years.I would ck intake valve spec.If it is to tight it will start opening during the comp. stoke not allowing enough comp.to fire engine This starts to show itself when the temp.is could because the cold exaggerates the problem.
mrwrepair is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Off-Road Forums & Discussion Groups forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome